Test

Produsele noastre:

Ce este polenul crud?
Polenul crud este acea pulbere fină care se formează în staminele florilor, necesară pentru fecundare, pe care albinele o amestecă cu salivă şi o transportă în coşuleţele cu polen de pe picioruşele lor posterioare.

Există două tipuri de polenuri: anemofile, cele purtate de vânt, și entomofile, cele purtate de insecte. Albinele nu recoltează polenuri purtate de vânt, deoarece acestea conțin anumite substanțe toxice, fiind responsabile și de alergiile pe care unii oameni le au la polen. În schimb, polenul cules de albine este foarte nutritiv. Pentru albine, polenul crud reprezintă sursa lor de hrană, iar de calitatea polenului recoltat depind energia şi puterea de apărare a familiei de albine.

Polenul crud este moale şi are un miros floral pregnant, fiind unul dintre cele mai pure şi mai complete alimente, un adevărat miracol al naturii, utilizat încă din Antichitate de către egipteni şi chinezi ca medicament natural şi factor de întreţinere al organismului. Acesta şi-a demonstrat pe deplin virtuţile terapeutice în cadrul numeroaselor studii clinice şi de laborator.

 

Polen Tulcea

Care este diferenţa dintre polenul crud şi polenul uscat?
Există o mare diferenţă între polenul uscat, pe care îl găsim de obicei în comerţ şi polenul crud. Uscarea polenului presupune încălzirea acestuia la temperaturi de aproximativ 38-40°C. Astfel, sunt distruse majoritatea substanţelor active din compoziţia polenului, care nu rezistă la temperaturi ridicate.

Polenul crud este congelat imediat după recoltare şi păstrat ca atare. Acesta este un aliment viu care are, în plus față de polenul uscat, lactofermenți ce ajută la regenerarea florei intestinale, enzime esențiale pentru buna funcționare a organismului, bacterii benefice și antioxidanți care elimină radicalii liberi din
organism. Acest produs al stupului este păstrat în forma sa naturală, crudă, pură și neprelucrată, pentru a garanta eficiență terapeutică maximă.


La ce este bun polenul crud?
Polenul crud conţine toţi micronutrienţii necesari pentru sănătatea noastră, care de multe ori lipsesc din alimentele moderne rafinate şi supraprocesate. Acesta are în compoziţia sa toate mineralele prezente în organismul nostru, dar şi majoritatea vitaminelor şi principalele enzime şi proenzime, alături de multe alte elemente active, vitale pentru sănătatea noastră.

Polenul crud reprezintă una dintre cele mai importante surse de proteine vegetale, majoritatea sub formă de aminoacizi, care se absorb direct în tubul digestiv, fără a necesita un efort din partea organismului. Astfel, el reprezintă o sursă excelentă de proteine, mai ales pentru vegetarieni sau pentru cei ce ţin post. Compoziţia complexă a polenului crud face din acesta un aliment natural complet, foarte benefic pentru organismul nostru.

Propolis Tulcea

CE ESTE PROPOLISUL?

Pentru a afla răspunsul la această întrebare este suficient să analizezi structura unui stup și activitatea albinelor. Acestea din urmă muncesc din greu pentru a construi un mecanism de apărare, folosind substanța lipicioasă numită propolis.

Acest produs apicol este unul dintre cele mai importante daruri ale naturii. Este fabricat prin colectarea de rășini vegetale și ceară de pe mugurii de plop și de arin, de pe frunzele, mugurii și scoarța coniferelor și arborelui de mesteacăn.

CE CONȚINE PROPOLISUL?Compoziția chimică a propolisului este foarte complexă; mai exact, au fost identificate peste 150 de componente de maximă importanță pentru organismul uman. Printre acești compuși se găsesc:

● flavonoide – substanțe cu o puternică acțiune antioxidantă ce îi oferă propolisului pigmentația specifică;
● vitaminele B, C, E, și provitamina A;
● microelemente precum: cupru, zinc, mangan sau cobalt.

Grație acestor componente prețioase, propolisul este foarte eficient ca și antioxidant, antibacterian, antiviral și antiinflamator.

BENEFICIILE PROPOLISULUI ÎN MIERE

● previne și combate eficient infecțiile cu viruși gripali sau rino-viruși, precum și cu bacterii transmise pe cale respiratorie;
● reduce durerile de cap și musculare, are efect antiinflamator la nivelul sinusurilor, laringelui și aparatului auditiv, prevenind astfel așa-numitele complicații ale gripei;
● stimulează imunitatea, accelerează procesul de vindecare și previne recidiva herpesului;
● este un antibacterian natural eficient în cazul infecțiilor rezistente la antibiotice, iar combinația antibiotice + propolis se recomandă în cazul cistitelor, nefritelor, bronșitelor sau pneumoniilor rezistente la tratament;
● distruge candida și alți fungi patogeni (diferite specii de Aspergillus, de exemplu);
● împiedică formațiunile tumorale să se extindă prin blocarea ciclurilor de replicare în cazul celulelor maligne;
● ajută la restabilirea parțială a circulației cerebrale în cazul accidentul vascular.

Propolisul în miere fără alcool este un produs eficient datorită combinației dintre doua produse apicole cu valori nutritive remarcabile. Consumul acestuia în sezonul rece este cel mai bun cadou pe care îl poți face pentru sănătatea ta.

Miere naturala de albine Tulcea

Mierea de albine este unul dintre cele mai sanatoase alimente si este recunoscuta pentru multiplele beneficii pe care le aduce organismului. Ii dedicam un articol complet si te invatam cum sa deosebesti mierea naturala de cea cu ingrediente sintetice.

Mierea, un aliment si un remediu folosit de milenii
Tipuri de miere si mod de obtinere
Valorile nutritionale ale mierii
Beneficii si utilizari ale mierii de albine
Contraindicatii si riscuri ale consumului in exces de miere

Mierea, un aliment si un remediu folosit de milenii
Mierea de albine este un aliment utilizat in aproape toata lumea de mii de ani. Este un lichid vascos, dulce, produs de albine pentru a se hrani. A fost utilizata pentru prima data in ritualuri religioase, insa ulterior a fost folosita in alimentatie, in cosmetica si in medicina naturista.

 

Tipuri de miere si mod de obtinere
Mierea poate fi de mai multe tipuri, in functie de provenienta, de florile din care a fost adunat nectarul, cat si de modul de obtinere. In functie de aceste aspecte, mierea de albine poate fi:

Dupa provenienta:

Miere de flori – i se mai spune si miere florala si este facuta de albine prin prelucrarea nectarului si a polenului din flori;
Miere de mana – denumita si miere extraflorala sau miere de padure, este facuta din alte substante ce provin din plante (seva de pe frunzele unor arbori precum pinul, molidul sau stejarul). Este mai inchisa la culoare decat mierea de flori.
Dupa florile din care a fost adunat nectarul:

  • Miere poliflora;
  • Miere de salcam;
  • Miere de tei;
  • Miere de rapita;
  • Miere de manuka;
  • Miere de tualang.

Dupa modul de extragere:

  • Extragerea bucatilor de fagure;
  • Scursa liber din fagure;
  • Extrasa prin centrifugare;
  • Presarea fagurilor;
  • Topirea fagurilor.

Cum este produsa mierea de albine
Mierea este produsa printr-un proces complex, care incepe de la colectarea polenului si a manei de la flori si arbori. Albinele parcurg zilnic sute de kilometri pentru a aduce in stup aceste materii prime. Amestecate cu saliva albinei colectoare, dar si cu alte substante (enzime si aminoacizi), apoi trecute prin acelasi proces de catre alte albine, mierea devine din ce in ce mai vascoasa.

Ulterior, mierea este depozitata in celulele fagurilor si lasata la aer o perioada, pentru ca apa sa se evapore. In final, aceste celule sunt inchise etans cu niste capacele de ceara.

Ceara Tulcea

Albinele sunt muncitori cu adevarat ocupati si eficienti. Iar ceara de albine este doar una dintre roadele muncii lor de pe urma carora beneficiaza oamenii. Scopul acesteia este a crea sau repara fagurii de miere.

Albinele se hranesc cu nectarul florilor, pe care il transforma in miere. Ele consuma insa si miere, pe care, prin intermediul unor glande speciale, o transforma in ceara.

Apoi, albinele mesteca ceara, iar combinata cu secretiile din cavitatea lor bucala aceasta devine moale si isi schimba culoarea. Ceara de albine capata alta culoare si datorita trecerii timpului sau folosirii ei ca loc de depunere a mierii. Astfel, ea poate fi alba, galbena, portocalie, rosie sau maro.

Intrebuintarile cerii de albine


Inca din timpuri antice, practicienii in domeniul plantelor foloseau ceara de albine in diverse preparate medicale. Astazi, ea este intrebuintata in special in industria cosmetica, in unguente si creme cu aplicare topicala si in produse comerciale, cum sunt lumanarile. Unele persoane consuma ceara ca atare, intrucat e foarte potrivita ca hrana indigesta (care stimuleaza miscarea intestinelor).

Printre cele mai importante utilizari ale cerii de albine pentru sanatate este tratamentul Alergiilor. Tratarea rinitei alergice („febra fanului“) si a astmului cu ceara de albine este o practica statornicita, gratie proprietatilor antialergice ale cerii, care protejeaza pielea de alergenii din aer. Si lumanarile din ceara de albine pot calma simptomele de alergie. Atunci cand sunt aprinse, aceste lumanari produc ioni negativi, care curata aerul de particulele de praf, polen si alti alergeni.

Proiect finanţat cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR)

  • Programul Naţional de Dezvoltare Rurală
  • Program finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin
  • Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală
  • Europa investește în zonele rurale.

AGENȚIA PENTRU FINANȚAREA INVESTIȚIILOR RURALE